Hibáztunk
2017. április 02. írta: Hangya Közösség

Hibáztunk

3_letoltes.pngFurcsa csalódottság kavarog bennünk, mert határozottan, racionálisan eldöntöttünk valamit, amit nem tartottunk be. Tudjuk, hogy mi a hasznos, mi a hosszú távon jó megoldás és mégis becsukott szemmel, a szívünkre hallgatva ellentétesen bólintunk, mint amit az eszünk súgott.

Tudjuk, hibáztunk. Két héten belül háromszor is.
Ambivalens gondolatok. Tényleg hibáztunk?

Állatvédők vagyunk, de állatmentők nem. A Hangya Közösség nem foglalkozik állatok mentésével, rehabilitációjával, örökbeadásával, után követésével. Mi másban vagyunk jók. Mi más, kevésbé támogatott vidéki szervezeteket támogatunk. Mert így több kutyának tudunk segíteni, mert ezt senki más nem csinálja.

Mi nem mentünk állatot, mert nincs meg hozzá a hátterünk, nincs menhelyünk, nincs hozzá anyagi fedezetünk (mi mindig más menhelyeknek gyűjtünk). Mert egy állat megmentése nem csak annyi, hogy „berakjuk” egy menhelyre, „tovább passzoljuk”. Komoly költségei vannak, szakmai hozzáállást, egész embert kíván.

Aztán az élet másként hozza.

Sajnos a március nem volt könnyű hónap és legyen az egyetlen egy bűnünk, hogy nem tudtunk NEM-et mondani.

LECSI KUTYA

Egy nagyon rossz anyagi körülmények között élő hölgytől érkezett a segélykérés. A kutyájuk rosszul van. Véres hasmenése volt pénteken nap közben és hányt is, estére már összeomlott. Úgy döntöttünk, hogy nem hagyhatjuk a kutyust szenvedni, hiába más a fő profilunk, cselekednünk kell. Péntek este rohantunk vele a Pozsonyi állatorvosi rendelőbe.
Azt gondoltuk ez egy bélgyulladás és egy kontrollal, gyógyszerrel megússza a kutyus és mi is a költségeket. Eldöntöttünk, össze dobjuk közösen a pénzt. Sajnos nem bélgyulladása volt, azonnal műteni kellett. Ilyenkor nem lehet mást mondani, csak, hogy  legyen. Köszönjük az állatorvosoknak, hogy műszak végén vállalták az éjszakába húzódó több órás életmentő műtétet.

Az emlőiről több csomót távolítottak el és az egyik első lába hóna alól egy nagyobb daganatot. Mint kiderült ez a daganat olyan hatással volt, hogy elzárta a gyomrát. A gazdi teljesen összeomlott, látszott, hogy nehéz életében a kutyája hatalmas támasza. Társa, élete értelme.
Lecsi kutya jelenleg jól van és ügyesen lábadozik. A laikusan megsaccolt kevés összeg vége 114.600,- lett. Fogalmunk sincs, hogy hogyan fogjuk rendezni.

SEGÍTENÉL?
Sajnos kiderült, hogy a biopszia beigazolta a rákos sejteket. A kutya 14 éves, jelenleg negatív, de szüksége lenne onkológiai kezelésre, amit mi már sehogy se tudunk vállalni. Aki szeretné támogatni a 14 éves öregecske, de nagyon kedves, aktív Lecsi kutyát, jelezze felénk. (info@hangyakozosseg.hu)

DÁNIEL

Aztán egy kis pekingi palota pincsi került a látószögünkbe, akit anno az Illatos úti gyepmesteri telepről fogadtak örökbe 3 hónaposan, majd el is hagytak. Azóta erdőben, utcákon élt. 3 évig! Mindenki ismerte a környéken, de senkit se zavart, hogy nincs gazdája, hogy nem jár haza sehova. Egy hónapba telt befogni, nagyon bizalmatlan volt.  Dániel nagyon-nagyon kedves lény, azonnal ragaszkodó, bohóckodós, de nyugodt társ lett belőle. Jelenleg keresi az álom otthonát, ahol nem kell többet éheznie és fáznia.

SEGÍTENÉL?
Oszd meg a hirdetését, hátha a segítségeddel tudunk neki megfelelő gazdát találni.
https://www.facebook.com/pg/HangyaKozosseg/photos/?tab=album&album_id=1306626889428465

Ekkor azt mondtuk, hogy állj, több kutya nem jöhet, mert akkor a többi munkánktól vesszük el az időt, a többi kutyától, akiknek szüksége van ránk.

MAMBÓ

Aztán kaptunk egy telefonhívást…

Az ő története, hogy egy karcagi kóborló, önsétáltató kutya volt, akinek nem jutott simogatás. Amíg élt a gazdája is rossz sorsa volt, de pár éve meghalt és azóta még rosszabb…

Csütörtökön elütötték, persze órákig szenvedett, míg valaki hajlandó volt foglalkozni vele. Pénteken úgy vitték a karcagi állatvédők a debreceni kórházba, hogy tudták, nincs rá pénzük. Az életmentő műtét jól sikerült: szétdurrant sérv, húgyvezetékek roncsolódása, here szakadás… stb. A csípője is több helyen tört, így szombaton Budapestre került, hogy olyan szervezet vállalja át, aki jártas az ortopéd műtétekben. Vasárnap kaptuk a hírt, hogy a kórház tovább nem szeretné tartani, mert szívférges is. (A kórháznak nem volt tapasztalata szívférges kutyával.  Komoly betegség, halálhoz is vezet, de gyógyítható. A szívféreg fertőző, de nem így terjed, csak már a megfertőzött szúnyog csípésével). Mi elfogadtuk a döntésüket, de vasárnap este már nem volt ötletünk, nem tudtunk igen-t mondani az altatásra. Elhoztuk. A héten szakemberekkel konzultáltunk. Közben a kistacsi nagyon-nagyon akar élni. Csodacuki, folyamatosan csóvál, hálás minden simogatásért, minden szóért. Élni akar. Hogyan mondhatnánk neki, hogy NEM…

SEGÍTENÉL?
Mambó ortopédiai és szívféreg műtétjére már nem maradt pénzünk.
Még sosem tettünk ilyet, de ha a szemébe nézve te is úgy érzed, hogy Mambó megérdemel egy esélyt, támogasd őt! Csípőműtétre van szüksége. Jelenleg egyfolytában csóvál, pedig nagy fájdalommal jár számára minden mozdulat. Ő az életet választaná.
https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/photos/a.537586242999204.1073741829.536953166395845/1306603106097510/?type=3&theater

A gondozásunkba került kutyákért való aggódás mellet azért a Hangya munkával sem hagytunk fel, sok-sok kutyaházat szállítottunk a héten is, illetve holnap is barkács napot tartunk, ahol újabb kutyaházak készülnek. Nézzétek meg oldalunkat J
https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/posts/1305538832870604

Hibáztunk. Tényleg hibáztunk?
Mentségünkre legyen mondva, hogy nem volt más választásunk. Nem volt alternatív megoldás.
Magyarországon olyan mértékű a feleslegesség vált állatok száma, hogy a menhelyek már nem bírják el. Az állatkínzások napi szintűvé váltak. Egyetlen egy megoldás van, ha nem születik tízszer annyi kutya, mint amennyire szükség van.

Kérjük segíts nekünk, hogy legalább Mambó kezelési költségeit tudjuk fedezni:

Bank: MagNet Bank Zrt. Hangya Közösség
Bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Paypal: Hangya Közösség
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=CMXFGEP6L4RYL

Lecsi kutya

lecsi_kozoskep.png

Dániel

img_2110.jpg

Mambó

mango_segitseg_keres_jpg.png

süti beállítások módosítása